Skip to content

Invandrarpolitik och integration Del 3

februari 12, 2010

För att vi inte ska vara rädd för det nya anser Kristdemokraterna att vi behöver ha en trygghet i vår egen kultur och tradition.

Som jag skrev i min tidigare bloggpost så är människovärdet en central del av den kristdemokratiska politiken, en människa har fullt människovärde bara genom att finnas dvs. ditt människovärde minskar inte i relation till hur mycket du bidrar till samhället med. Det påverkas inte heller av din ålder, ditt kön, religion,din sexuella läggning, din kultur eller ditt ursprungsland.

Är man trygg i sin egen identitet och i sina egna värderingar behöver man inte vara rädd för nya kulturer och traditioner. Tillsammans kan vi bygga ett bättre och starkare samhälle.

När man är osäker är det lätt att man utser en grupp till sin fiende och ser denna grupp som upphovet till det som är ont och farligt. Den gemensamma kampen mot den här gruppen skapar på sitt sätt ett slags känsla av trygghet.

Kristdemokraterna anser att sann trygghet inte handlar om att peka ut andra människor som fiender. Trygghet skapas inte genom att stänga ute världen.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: