Skip to content

Invandrarpolitik och integration Del 7

februari 15, 2010

Vi har i Sverige haft en restriktiv asylpolitik och en restriktiv arbetskraftsinvandring samtidigt som vi inte heller har förväntat oss några prestationer av de nyanlända. Invandraren har inte setts som en resurs som kan vara med och bygga samhället. I all välvilja lyckades man låsa ute dessa människor både från arbetsliv och sociala kontakter. Signalen har varit att du behövs inte och vi betalar för att du inte skall vara med i det gemensamma samhällsbyggandet – var tyst och var nöjd.

Givetvis behöver människor sociala relationer för att må bra och för att fungera, det är inte bra politik att bara erbjuda försörjningsstöd, bostad och SFI. Både du och jag vet att en människa behöver vara sedd, hörd och vara del av ett sammanhang. Insikten om att arbete/studier/praktik är nyckeln till språk och social tillhörighet behöver stärkas ytterligare.

Vi har i Sverige haft en misslyckad invandrar- och integrationspolitik. Även vi Kristdemokrater har negligerat de problem som uppstått genom denna. Politiken har krockat med verkligheten. Beslutsfattare och experter har sagt att det inte finns några problem samtidigt som vanligt folk själva har kunnat se problem i sin verklighet.

Det är politiken, inte människorna som det varit fel på. Kristdemokraterna vill ha en integrationspolitik som når hela vägen fram.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: