Skip to content

Köksbordssamtal med Lilith Svensson (KD)

mars 27, 2010

I söndags startade jag min köksbordskampanj på nätet, när andra i mitt parti åker runt i landet och hälsar på och fikar sitter jag hemma och köksbordssamtalar genom de sociala medierna.

Jag ställde frågan på facebook, ”Är du egenföretagare? Vilka regler tycker du är onödiga, borde tas bort eller ändras? Hur kan politiker göra det enklare för dig i din vardag?”

Mattias Johansson

Mattias Johansson

Hej

Vi företagare vill att samhället skall ha förtroende för oss och verkligen förstå att Vi skapar välfärdsgrunden.

1 Avskaffa personalliggaren , (soosegrej)… Visa mer
2 Avskaffa kassalagen i nuvarande tappning ( ge oss kompensation för de kostnader som den kostat)
3 Ta bort förmånsskatt på firmabil, vi måste faktiskt nästan alltid ha bil för att kunna driva företag effektivt. (tjänstebilskatten är en skatt som sossarna införde av avundsjuka)
4 Avskaffa arbetsgivareavgiften på den lön som utbetalas som sjuklön, staten skall väl inte tjäna pengar på sjuka?
5 lägre egenavgifter på egen lön.

tack för frågan

Mattias Johansson
Uddevalla

Lilith Svensson

Lilith Svensson

och tack för svaret, hör gärna av dig om du kommer på ytterligare synpunkter. Kommer att sammanställa de synpunkter jag får in.
Lilith Svensson

Lilith Svensson

Personalliggaren och kassalagen är tänkt att minska den osunda konkurrensen från de som använde sig av svart arbetskraft/tog in svarta pengar. Har du något förslag på vad man skulle göra istället. Personalliggaren har varit effektiv.

Tycker förslaget om att ta bort arb giv på sjuklönen låter intressant, det ska jag fundera lite mer på.

Tycker du att egenavg ska vara lägre än arb giv avg eller anser du att även arbetsgivaravgifterna ska vara lägre?

Mattias Johansson

Mattias Johansson

Visst är det så att personalliggaren har givit resultat men den är ett misstroende emot företagare. Om vi vill ha 100% koll så borde vi kanske införa KGB i Sverige och få bort allt eventuellt fusk. Men det gör vi inte…..men företagare kan vi behandla hur som helst? Personalliggare borde vara mer som ett verktyg för skattemyndigheten för att stävja osunda företag och företagre och inte som nu en belastning för de flesta som sköter sig. Ett misstag kan kosta många tusen även om det framgår att det är just ett misstag.

Kassalagen kostar mycket pengar för alla företag med kontathantering, men alla behöver inte den såsom knallar etc…..konstigt.

Egenavgifter är arbetsgivareavgifter på egen lön, de kanske kan vara lägre för att uppmuntra till företagande. … Visa mer
Det är ju i princip fel men kan sända en signal att Sverige gillar företagare på riktigt och inte bara i pamfletter etc.
Men tar ni bort förmånsskatten på tjänstebilar så kommer företagare att köpa nya bilar i större utsträckning och vi alla får en nyare bilflotta i Sverige, SAAB och Volvo får nyanställa.
Men det viktigaste det blir FLER som vill bli företagare och det skapas fler jobb.

KD är sista halmstrået för oss företagare -hjälp oss!

Lilith Svensson

Jag håller med dig om att vi borde lita mer på människor, jag tror att enklare regler skulle vara en fördel. Dessutom instämmer jag i det här med knallar.
Ska fundera lite på det här med förmånsbilar, har inte tänkt så mkt på det förut.
Och på Twitter har det också diskuterats om företagande @redutten vill ändra på jättemycket och tycker att reglerna är från industrisamhället och inte anpassade för oss i nätverkssamhället, han har lovat att återkomma med mer synpunkter med vad han avser med detta. Som jag tidigare också har nämnt kom @linastjern med ett förslag vad det gäller entreprenörslån, som skulle fungera som studielån, som man kan ta under 6-12 månader, utan säkerhet. Tanken är att lånet ska betalas tillbaka på samma sätt. Jag tycker att det är en jättebra idé.
Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: