Skip to content

kristdemokrati och familjepolitik

maj 9, 2010

Ett av de områden som Kristdemokraterna är starkast förknippade med är familjepolitiken. Under olika skeden av livet är barns och familjers behov olika, vi vill ta vår utgångspunkt i detta. Den kristdemokratiska politiken bygger på insikten att fungerande familjer är oumbärliga för samhället. Vi vill underlätta barnfamiljers vardag genom ökad valfrihet, flexibilitet och rättvisa.

Ibland kan jag få känslan av att vi håller på att totalt segregera olika åldersgrupper ifrån varandra. Vi ska ha seniorboende och ungdomsboende. Nöjen sker tillsammans med andra i vår egen ålder. Jag tror att det är viktigt att man umgås över generationsgränserna, på så sätt får vi större förståelse för varandra. Vi  vill stärka familjebanden över flera generationer.

Vi vill flytta makten från riksdags- och kommunpolitiken till föräldrarna. Politiken ska skapa valmöjligheter inte välja åt familjen. Vi ska från samhällets sida kunna ge stöd åt de familjer som behöver stöd, hjälp ska finnas när familjer förändras eller är i kris.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: