Skip to content

verkligheten

maj 14, 2010

Kristdemokraterna började tala om verklighetens folk och väckte stor debatt. Vem är overklighetens folk? Jag skulle svara att vissa politiker nog hör till den gruppen. Overklighetens politiker är de politiker som faktiskt på allvar tror att de kan skapa ett, enligt deras ideologi, perfekt samhälle. För att nå detta perfekta samhälle behöver man lagstifta om en del saker.

Man behöver lagstifta om att kvotera föräldraförsäkringen, i ett perfekt samhälle tar föräldrarna ut 50 % var. Inga föräldradagar kommer att brinna inne för givetvis har alla möjlighet att vara hemma med sina barn.

Man behöver lagstifta om rätten till heltid, i ett perfekt samhälle finns det arbete (och så mycket arbete som man vill ha) till alla. Vi ska inte fundera på vad detta skulle få för konsekvenser för det är rättvist att få arbeta heltid. Inte kommer människor förlora sina arbeten, inte kommer man dra sig för att anställa för att man är rädd för att den deltidsanställde som man anställt kommer att kräva heltid. För heltid har vi rätt till, och är det svårt att få till heltider så är det ju bara att göra om heltid till 6 timmars arbetsdag och vips.

Man behöver lagstifta om höjda skatter. Höj skatten för de som har råd att betala. Är man rik så har man råd att betala ett större del av sin lön i skatt, en mycket större del. Det är inte DU som ska drabbas, bara de rika kommer att drabbas. Liksom de rika ska få betala högre fastighetsskatt, det slipper DU. Sedan när vi ändå håller på, de som är rika har ju faktiskt råd att betala. Då inför vi förmögenhetsskatt, en förmögenhetsskatt på konsumtion. Den ska inte drabba DIG, bara de som har råd att betala ska betala.Skrev häromdagen om vad du får tjäna för att behålla 25 000 kronor

För inte kommer människor att ge upp och flytta ifrån Sverige, nej Sverige är ett sådant fint land att här vill man bo kvar oavsett. Inte kommer människor att ge upp och arbeta svart för att kunna tjäna de pengar som de vill tjäna.

Andra bloggare som reflekterar över liknande

Fredrik och hans Sollentuna, Stockholm enligt Ankersjö, Magnus Andersson Under den lugna korkeken

Annonser
One Comment leave one →
  1. maj 14, 2010 06:56

    Du har helt rätt – vart har människan tagit vägen? Var och en vi ser omkring oss, vilka möjligheter till eget val ger vi dom? ”Harriet” har helt rätt. Ge henne och hennes kollegor möjlighet att ha sitt arbete kvar, stoppa fru Sahlins stollighet med heltid. På en fri arbetsmarknad skulle det som ”Harriet” klokt säger innebära att den ens bröd blir den andres död – i bokstavlig bemärkelse.
    Ingemar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: