Skip to content

Dagens budskap den 19/8 -10

augusti 19, 2010

Om inte Alliansen vunnit valet 2006 hade vi betalt mycket mer i skatt på bland annat arbetsinkomster, om inte Kristdemokraterna suttit i regeringen hade pensionärernas skatt varit betydligt högre än vad den är idag.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. augusti 19, 2010 03:46

  Mera skatt bättre samhälle, mindre skatt sämre samhälle, Själv betalar jag hellre mera skatt och har det bra i livet.

  • augusti 19, 2010 07:55

   Klipper in direkt från vår hemsida:

   ”Trygghet handlar i stor utsträckning om pengar. Om att lönen ska räcka månaden ut. Ändå vill en del politiker höja skatterna. Höjda skatter betyder mindre pengar i plånboken, mindre trygghet och mindre möjlighet att bestämma själv.

   När man lyssnar på de rödgröna vänsterpartierna så låter det ibland som om höjda skatter per automatik skulle innebära bättre välfärd. Men hur kan mindre pengar för vanligt folk innebära annat än mindre trygghet? Vi tror på generös, allmän välfärd, och vi kommer aldrig att kompromissa med kvaliteten på skola, äldreomsorg eller vård. Men samtidigt tycker vi att det är oerhört viktigt att hushålla med statliga och kommunala medel, för det är pengar som tillhör skattebetalarna. Målet för Kristdemokraternas ekonomiska politik är uthållig tillväxt och en bättre välfärdsutveckling. För att åstadkomma detta anser vi att Sverige behöver fortsatta reformer med skattesänkningar på arbete, sparande och företagande.”

 2. augusti 19, 2010 16:38

  jo men tänk bara vilka större summor det skulle bli att röra sig med om alla la någon/några kronor mer till statskassan, och dom kronorna går till skola, vård, etc etc. Då tror jag nog att många är redo att betala det.

  Själv skulle jag inte bry mig om jag fick 15 000 eller 14800 när skatten är avdragen.

  • augusti 19, 2010 17:22

   Ett vanligt argument, om det nu var så lite det skilde och om det var så att kvalité hade ett rakt samband med hur mycket pengar som verksamheten har.

   Det Alliansen gjort handlar om mycket mer än 200 kr. Skulle det spela någon roll om du hade 13 600 eller 14 900? För det är det som det handlar om vad det gäller en lön på 19 000 med skattetabell 31 jämfört mellan åren 2006 och år 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: