Skip to content

När orden tar slut…

september 3, 2010

Ja när orden tar slut i ett bråk kan nävarna ta vid, många gånger tror jag att de som slår är de som blir frustrerade över att de inte finner orden.

Vad händer när orden tar slut för oss politiker. Vad händer när argumenten för vår egen politik inte räcker till? Ja då handlar det om att börja kasta dynga på varandra. Att leta upp det som är smutsigt, att misstänkliggöra och tala illa om.

Ledaren i Expressen har använder sig av ordet smutsigt när de beskriver sossarnas negative campaigning och det är just vad det är.

Jag skulle önska att Alliansen fick tala om sin politik och att de rödgröna kunde tala om sin egen politik. Att väljarna skulle ges möjlighet att lyssna på två sidor och sedan välja någon av dem. Men att börja med sådant här. Är det inte sådant som föder än mer politikerförakt? Är det ett sådant politiskt klimat vi vill ha?

Och kasta sten i glashus det ska man akta sig för, ledaren i Expressen avslutar

Desperata socialdemokrater har kört det privatekonomiska kortet förr. Under slutdebatten mot moderatledaren Bo Lundgren 2002 var Göran Persson riktigt smutsig: ”Hur kan du, Bo Lundgren, känna någon empati för de svagaste i samhället, när du köpt ett hus för 5 miljoner i Djursholm.” Sagt av den Göran Persson som några år senare investerade närmare 20 miljoner kronor i sin herrgård och skogsfastighet vid det vackra Båvern. Om det nu, enligt Socialdemokraterna, är fel att tjäna pengar på politiska beslut som gäller hela svenska folket, hur kan det då komma sig att partiet ”berikar” de egna med speciella bonusar? Både Mona Sahlin och Ibrahim Baylan är riksdagsledamöter. Duger inte riksdagsarvodet på 55000 kronor? Nej, partiet har har bestämt att partisekretare Baylan ska ha en månadslön motsvarande ett statsråd, alltså 112000 kronor. Partiet fyller därför på. Partiet har vidare bestämt att ordförande Sahlin ska ha en lön motsvarande statsministerns. Och fyller på. Men genom att ge Sahlin och Baylan extra betalt bidrar ju S till att inkomstklyftorna växer.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: