Skip to content

Det här tjatet om minioritetsregering

september 14, 2010

Jag anser att de rödgröna gett Sverigedemokraterna väl mycket utrymme när de krävt Alliansen på svar om hur man ska göra om Sverigedemokraterna kommer över 4 % spärren. De har tjatat om risken som en minoritetsregering innebär. Nu faller de på sina egna argument. Enligt opinionsundersökningarna har Alliansen störst möjlighet att bilda en majoritetsregering. Alltså kan man utav detta dra slutsatsen att om man vill hålla Sverigedemokraterna utanför så ska man rösta på den sida som har störst möjlighet att bilda en stark regering dvs. Alliansen (som också har den absolut överlägset bästa politiken).

Trots att envist tjatande om detta parti så tappar SD nu väljarstöd i slutspurt och ligger mycket nära fyraprocentsspärren, det visar TV4/Novus väljarbarometer. Alliansen har fortsatt egen majoritet, 50,3 %, och ett statistiskt säkerställt försprång till den rödgröna oppositionen med 6,5 procentenheter. De rödgröna får stöd av 43,8 %.

Visserligen ökar s något men dessa väljare bidrar inte till bättre ställning gentemot Alliansen utan kommer ifrån vänstern (kan hända är det Ohlys bröstpumpsframträdande som påverkar).

Den försiktigt positiva trenden för Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna fortsätter. Alla tre partierna ökar något i mätningen och befinner sig nu på visst avstånd till fyraprocentsspärren. I dagens mätning får Folkpartiet 7,3 procent, Centerpartiet 6,1 procent och Kristdemokraterna 5,8 procent av väljarstödet.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: