Skip to content

Dagen för stora dagen

september 18, 2010

Dagen då Sveriges framtid ska avgöras, ska vi fortsätta gå framåt på den vägen som Alliansen valt att gå eller ska vi gå tillbaka till det som var.

Jag börjar dagen med att springa i trappor och dela ut material sedan blir det valstugan.

Har en debattartikel i dagens HN

Trygghet i Varberg

Debatt. 18/9 2010. Beslut bör fattas vid köksborden istället för vid politiska ritbord, tycker Lilith Svensson, ordförande för Kristdemokraterna i Varberg.

Vår grundinställning är klar och tydlig, så mycket som möjligt ska avgöras vid det egna köksbordet. Människor växer med förtroende. Kristdemokraterna vill att politiken ska spegla människors förmåga till eget ansvar och ökad valfrihet.

Under mandatperioden har vi arbetat tillsammans med övriga partier i Alliansen och fört en ansvarsfull politik för Varbergsbornas bästa. Bland annat har vårdnadsbidrag införts (i dag 3 000 kr, vi vill att detta höjs till 6 000 kronor), vi har arbetat för att öka valfriheten inom skola, barn- och äldreomsorg, företagslots som ska underlätta för företag att etablera sig har införts och pengar har tillförts värdegrundsarbetet i skolan. Motionen om belysning av strandpromenaden har verkställts och Generationernas hus är på väg att byggas på Håsten. I samband med ombyggnationen av biblioteket kommer vi att få igenom den medborgarkontorsfunktion som vi motionerade om redan 1994.

Inför valet 2010 går vi till val med fokus på framförallt tre områden. Det första handlar om arbete och ekonomi. En god samhällsekonomi handlar även om att resurser ska finnas kvar hos hushållen, hos dig och hos mig. En trygghet som enbart baseras på offentliga system är en falsk trygghet, därför är Kristdemokraterna för sänkta skatter. Det andra området handlar om välfärdens kvalité. Framförallt omsorgen om våra äldre ställer krav på samhället. Vi vill införa service- och tjänstegarantier för att kommunen alltid ska sköta sina åtaganden. Det tredje området handlar om politikens gränser, framför allt enskildas och familjers rätt att slippa forma sina liv utifrån modellerna på politiska ritbord.

Vi söker nu väljarnas förtroende att fortsätta detta arbete och ser med tillförsikt fram emot de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss, såväl i det lilla som i det stora.

Lilith Svensson

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: