Skip to content

Det blir jag som övertar ordförandeklubban i Miljö- och räddningsnämnden

oktober 28, 2010

Är väldigt glad och stolt att få representera Kristdemokraterna på en ordförandepost i kommunen. Visst kan det vara så att Miljö- och räddningsnämnden vid första anblicken inte känns som en typisk kristdemokratisk nämnd såsom sådana nämnder som barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden eller om man tar det några steg upp socialdepartementet. Men Miljö- och räddningsnämnden handlar egentligen om typiska kristdemokratiska frågor såsom förvaltarskap och trygghet.

För mig är det viktigt att verksamheten präglas av tydlighet, enkelhet och klara besked. Dialogen är viktig, det handlar om att det finns en god samverkan mellan enskilda/företagare och kommunen. Vi ska ha en hantering av tillståndsfrågor som kännetecknas av god service vägledning/lyhördhet, en enkel, rationell och effektiv hantering samt ett korrekt och positivt bemötande.

Vad det gäller miljön så har kommunen ett stort ansvar för att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle. KD utgår från förvaltarskapstanken vad det gäller långsiktighet och värnandet om miljön. Vi har alla ett personligt och gemensamt ansvar. Förvaltarskapstanken innebär att människan har ett ansvar att bruka och bevara, i stället för att slita, slänga och förbruka. Allt vi gör påverkar både samtid och efterkommande.

Och det handlar om trygghet, Räddningstjänsten arbetar olycksförebyggande, genomför räddningsinsatser och olycksuppföljning. Vi ska stimulera till eget ansvar för boende, familj, hälsa och livskvalitet. Förebyggande arbete ökar tryggheten. Varberg ska vara en trygg och säker kommun för alla, en kommun där den enskilde har stora kunskaper så att olyckor elimineras.

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. oktober 28, 2010 07:24

    Grattis Lilith. Det ska bli intressant att följa dina förehavande i nämnden.
    /Janne

Trackbacks

  1. Varför inte en nyårskrönika « politikerlilith

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: