Hoppa till innehåll

Ett säkert kort eller varför jag inte tror på könskvotering

mars 10, 2011

Då har det äntligen efter mycket hysch-hysch och spekulationer presenterats ett förslag på ny socialdemokratisk partiledare. I slutet av spekulationerna fanns det tre män.

När Persson skulle efterträdas ropade alla på att det måste vara en kvinna och uppdraget gick till Sahlin. Sahlin gjorde sina partikamrater besvikna när de inte lyckades vinna valet därför skulle hon ersättas. Nu har socialdemokraterna testat en kvinna, efter testet verkar man dra slutsatsen om att en kvinna inte fungerar.

Som kvinna anser jag det olyckligt när man fokuserar på att det måste vara en kvinna som ska besätta en viss post. Det finns otroligt mycket kompetenta kvinnor men om man fokuserar först och främst på deras kön går vi miste om att fokusera på deras kompetens. Det är här jag anser att s och vänstermänniskor går fel i sitt resonemang om könsstrukturer. I sin stora välvilja om att fler kvinnor ska få mer att säga till om drar de alla kvinnor över en kam. Kvinna som kvinna, en kvinna klarade inte av att styra partiet så det gör ingen annan heller.

Ja jag menar inte att det är fel att det blev en man, missförstå mig inte. Låt bästa man/kvinna få uppdraget, vad som gör mig fundersam att det egentligen inte på allvar diskuterades något kvinnligt namn. Kanske är det så att inom de grupper som förespråkar kvotering behövs kvotering bäst eftersom de själva inte tilltror kvinnornas egna kompetens.

Så är det så att Juholt är det säkra kortet som kan dra socialdemokraterna inför nästa val? Valberedningen tycks i alla fall tro det och han är ju man så det är säkert ett säkert kort.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: