Skip to content

på tal om det här med våra underlivsdiskussioner

juli 2, 2011

Ledaren i Aftonbladet skriver att vi är kvar i underlivsfrågorna på vårt Riksting

I dag avslutas Kristdemokraternas riksting. Att döma av medie­bilden har 287 ombud ägnat tre dagar i Umeå åt det som engagerar mest: underlivsfrågor.

Och ja så kanske det är om, som Aftonbladet skriver, att döma av mediabilden. Vi som var där vet att andra saker diskuterades. Vill citera Larsson från DN (eller titta själv 8.10 min in i inlägget)

Det som jag tyckte var överraskande igår kväll vid voteringen det var ju att de här motståndarna inte lyckades göra sin röst hörd på nåt sätt till exempel i abortdebatten. Jag hade väntat mig, jag var inne och tittade i salen och det var 25-30 som röstade för de här abortkritiska förslagen. Jag hade väntat mig mer med tanke på den debatt som varit.

Och då ska man tänka på att det var omkring 650 deltagare, ibland dem 287 röstberättigade ombud.

En känslomässig fråga som har varit stor ute på nätet men som inte verkat påverka ombuden här. Ja det är väl så att den här kritiska delen av partiet är väldigt högljudd, den är ibland välformulerad, dom är ganska aktiva på nätet men när det sedan kommer till själva Rikstinget så visar det sig att den är inte större

Aftonbladet skriver

Partiledningen ville sätta ­ljuset på de nygamla profilfrågorna om barn, familj och unga. Men partimedlemmarna ­ville prata om sex. Företrädesvis hur och med vem andra människor bör göra vad. Inget annat kan på samma sätt ge rosor på ­kinderna och den där speciella KD-­lystern i ögonen.

Kanske är det så att det finns inget bättre för Aftonbladet när man får skriva om sex och att de just får den där extra lystern och hoppas att få sälja lite extra tidningar.

 

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Allan permalink
  juli 6, 2011 15:06

  Snygg analys på slutet!

 2. Stig Melin permalink
  juli 6, 2011 15:24

  Det är en smula märkligt att ta del av Aftonbladets referat från rikstinget, och att det är just Aftonbladet. Varje läsare (på nätet åtminstone) vet och ser var underliovsfrågorna förekommer.
  Det är inte många reader utan att man hamnar i den sektorn.
  Det verkar som man vill ha sällskap, inte bara av Expressen. Ohederlig journalistik är nog det snällaste man kan säga om företeelsen.

Trackbacks

 1. Människa eller pappfigur? | Sagor från livbåten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: