Skip to content

Vill vi ha valfrihet för familjer?

augusti 22, 2011

Kristdemokraterna har länge talat om att vi vill ha valfrihet för familjer, att familjer och barn är olika och att vi därför behöver flexibla system som passar de allra flesta (ja helst alla men jag har svårt att skriva alla eftersom system är system och människor är människor och det är nästan omöjligt att skapa system som passar alla men strävan ska vara att det passar alla).

Vi vänder oss emot att tvångsdela föräldraförsäkringen (eller individualisera som C kallade det för att få det att låta bättre). Vårdnadsbidraget är en sak som vi har sett som att öka valfriheten för familjer.

Som politiker är det lätt att tro att man har alla svaren, men det har vi inte. Vill DU som mamma/pappa/mor-eller farförälder ha mer valfrihet för familjer? Vad tycker DU är viktigt?

Jag tror inte bara det är föräldrar och far- och morföräldrar som tycker familjepolitiken är viktig utan även alla de som arbetar med barn inom skola, förskola, socialtjänst, fritidsverksamhet mm. eller alla de som funderar på att bli föräldrar, de barn och ungdomar som själva påverkas av familjepolitiken samt den som ser sig om i samhället och ser hur barn- och ungas uppväxtvillkor påverkar oss alla.

Kom med synpunkter! Vilken toppenidé har vi missat? Hur kan vi göra vårt samhälle till ett ännu bättre samhälle att växa upp och leva i?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: