Hoppa till innehåll

Partiledardebatt i lokalavdelningen

oktober 18, 2011

Jag har varit ganska hopplös på att uppdatera min blogg om vad som händer i mitt politiska liv, tiden har helt inte räckt till… eller ja det handlar väl också om prioriteringar. Har varit ganska mycket och när jag har haft lite ledig tid har jag valt att tillbringa den med min familj istället för att uppdatera bloggen. Hade t.ex. tänkt att skriva om mitt besök i Skottland och Kimos internationella möte. Ja innan jag går över och skriver om partiledarfrågan kan jag ju nämna att KIMO Sveriges medlemskommunerna är förnärvarande Helsingborg, Varberg, Göteborg, Öckerö, Kungälv, Lysekil, Sotenäs och Tanum. Vi arbetar för en  livskraftig havsmiljö. Vi måste minska nedskräpningen av havet. Det marina direktivet ger ett bra stöd för att arbeta med marint skräp, frågan är hur annan lagstiftning kan behöva ändras för att minska nedskäpningen av havet. Varje medlemsland i EU ska utforma en åtgärdsplan utifrån direktivet, KIMO Sverige kommer att försöka vara med och påverka den. De huvudsakliga frågorna för KIMO Sverige har genom åren varit marint skräp och oljeförorening, nedskräpning av stränder, dumpade kemiska vapen, utsläpp från tvåtakts utombordsmotorer, sjöfartens luftutsläpp och utvecklingen mot en hållbar sjöfart (”clean ship approach” etc).

Och så över till partiledardebatten och nomineringar till partistyrelsen. Under hösten har det inom Kristdemokraterna varit mycket diskussioner om partiledarfrågan. Göran Hägglund har varit en mycket duktig och populär partiledare men kanske är det dags att i sann demokratisk anda diskutera om uppdraget ska gå över på någon annan.

Igår kväll träffades styrelsen i Varbergs lokalavdelning för att diskutera partiets framtid, vi hade långa och givande diskussioner där vi har försökt att ha partiets bästa framför ögonen. Vi vägde de olika alternativen mot varandra och gick in i diskussionerna utan att från början låst fast våra positioner. Vi är för en transparent och demokratisk process. Av vårt ledarskap önskar vi att det ska vara inkluderande och lyssnande som stå för den genuina kristdemokratiska politiken.

Vidare kom vi fram till att vi tycker att det är viktigt med bredd i partiet. Vi vill att fler ska kunna ta ansvar och att människor med olika erfarenheter i samhällslivet och politiken finns representerade. Partistyrelsen behöver breddas för att få influenser från flera håll.

Styrelsen enades om att vi vill nominera Mats Odell till ny partiordförande, Ebba Busch som första vice och Bengt Germundsson till andra vice. Vi vill ha en fortsättning med en öppen och demokratiskt process efter nomineringstiden där de olika kandidaterna får möjlighet att presentera sig. Vi ser gärna att detta sker även via sociala medier så att flera kan föra demokratisk dialog och ta del av de olika synpunkterna.

Vi har även nominerat Maria Larsson, Stig Claesson, Sofia Modigh, Jessica Nyberg, Charlie Weimers och mig själv till partistyrelsen.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: