Skip to content

Kan det bli bättre?

november 3, 2011

Om man tänker efter har vi det egentligen ganska bra. Tänk bara att kunna vara hemma med sina barn i 1,5 år, när man sedan börjar arbeta igen kunna lämna barnen på en bra förskola till en starkt subventionerad kostnad. Men visst är det väl så att bra kan bli bättre?

Vi i Kristdemokraterna håller på att arbeta med att utveckla vår politik, därför har vi just nu lyssnarsamtal över hela landet. Jag har under de senaste dagarna ställt frågor om vad ni tycker om Barnomsorgen, Livspusslet och Föräldraledigheten.

* Vad tycker du om barnomsorgen? Vad är bra, vad kan bli bättre?

* Får du/ni ihop er vardag?

* Vad tycker du om föräldraledigheten? Fungerar den bra eller borde den vara upplagt på ett annat sätt?

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. november 3, 2011 15:57

    Har du fått några svar ännu? Jag vill bara påminna om att barnen behöver omvårdnad mycket längre än 1,5 år och att hemomsorg borde underlättas genom möjlighet att dra av på skatten. Ta bort alla detaljstyrningar av hur barnen ska tas om hand efter föräldraförsäkringen, och ge tillbaka makten till familjerna. Detta betyder: ta bort dagissubventioner, vårdnadsbidrag och andra kontrollerande former av styrning. Många vill ju gärna vara hemma längre men systemet med dagissubventioner och skyhöga skatter som är baserade på ensamstående ”självständiga” vuxna gör det väldigt svårt. För den som vill vara en familjeförsörjare är dagissubventionerna försvårande. För samhället kostar de mer än de smakar. För familjerna är det svårt att ha tid för sina barn.

  2. november 3, 2011 18:10

    Tack! Jodå jag har fått en hel del svar (mest på twitter), har fått ihop drygt 6 sidor med svar, jag tackar för ditt bidrag 🙂

Trackbacks

  1. Vad hände 2011, en nyårskrönika « politikerlilith

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: