Hoppa till innehåll

Kommunfullmäktige har antagit Vision Varberg 2025

november 15, 2011

Vision: Västkustens kreativa mittpunkt

Det känns fantastiskt roligt att få ha varit med i den här processen med att ta fram Vision 2025, och det känns bra att vi har kunnat göra det med ett brett angreppssätt där fler än bara vi som politiker har varit involverade. Den här visionen ska bli Varberg och varbergsbornas vision inte bara kommunfullmäktiges vision. I Varberg ska man möta politiker och tjänstemän som arbetar utifrån att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vi behöver nytänkande, framåtanda, kunskap och mod, genom vår vision kan vi skapa förutsättningar för tillväxt i hela kommunen. Om vi lyckas med detta kommer Varberg att bli ännu mer fantastiskt att bo i. Jag är glad att vi även har fått med två så viktiga förhållningssätt som hållbarhet och delaktighet. Det handlar om att vi ska ta ansvar för kommande generationer, och det handlar om att vi har ett öppet klimat och ett inkluderande förhållningssätt.
Berättelsen: Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till ”Västkustens kreativa mittpunkt”. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Visionen skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö.

Verksamhetsidé, internt förhållningssätt
”Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar”

Förhållningssätt
Hållbarhet: Vi vill tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov socialt, ekonomiskt och ekologiskt

Delaktighet: Vi har ett öppet klimat och ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av mångfald, inflytande och omtanke.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: