Skip to content

Överväldigande kulturhus

januari 14, 2012

Igår hade jag den stora äran att få vara med på en förhandsvisning av Varbergs nya kulturhus, vilket fantastiskt hus! Man kan knappt tro att det kunde bli så bra som det blev. Jag måste säga att jag är överväldigad!

20120114-150459.jpg

Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden övande inför dagens invigning och fick klippa snöre. I hörnet ser ni ingången till Varbergs teater.

20120114-150523.jpg

En av alla fantastiska konstverk som finns att beskåda i Komedianten som kulturhuset heter. På andra våning finns en stor och ljus konsthall där det ska finnas nutidskonst att beskåda. Vårt underbara kulturhus innehåller även barnteaterscen, sagogrotta, ett  klassiskt och ett toppmodernt bibliotek, möjlighet att sitta och plugga, en konstpedagogiska verkstad, café (som vi fick provsmaka igår, hit känns det som om jag kommer att gå ofta, det är Tovedahls som har cafét och efter tidigare erfarenheter kan man anta att det kommer hålla hög kvalité) dessutom kommer kommunens informationstjänster även att finnas.

Idag hade Komedianten sin officiella invigning, och så mycket folk det kom.

20120114-150541.jpg

Det kanske inte syns riktigt hur många det var på bilden men det var fullt, hela gatan utanför ingången och upp på andra sidan gatan i parken stod människor och lyssnade på invigningen.

20120114-150607.jpg

Invigningstalade gjorde Kommunfullmäktiges ordförande Margareta Lorentzen och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden Christofer Bergenblock. Invigningen innehöll även olika uppträdande, bland annat kom bibliotekarie Sally förbi.

Jag är stolt över vårt kulturhus, det kommer att vara ett fantastiskt nav för kulturen i kommunen och den är ett första steg för att uppnå Varbergs vision om att vara Västkustens kreativa mittpunkt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: