Hoppa till innehåll

Politikerförakt

januari 23, 2012

Läser i DN om politikerförakt och det finns lite varstans. Har reagerat på det där några gånger, att det är så socialt accepterat att dra alla politiker över en kam. Artikeln avslutas med

Taxichauffören från Arlanda säger till mig att han nog tror att alla politiker skor sig. Den som vill att fler taxichaufförer ska säga samma sak kan med fördel prata om mediedrev och häxprocesser och fortsätta att förminska Håkan Juholts egna misstag.

Eller som någon skrev som kommentar på min Facebooksida:

Finns de någon i regeringen som har rent mjöl i påsen???? Skulle inte tror de… Alla har nog smarriga lik i garderoben! Jag litar inte på nån där… Dom som vet hur man fufflar gör de!! Definitivt dom som redan har pengar… Slår ju aldrig fel!! Ja jag vet inte om man ska skratta eller gråta!

Kommentaren är en kommentar på Juholts avgång, trots att Juholt inte satt i regeringen kopplar man Juholt till politiker och politiker till Regeringen, och så finns slutsatsen där. Visst finns det de som gör misstag, som kanske behåller sitt uppdrag inte för att de brinner och vill göra skillnad utan för att de vill ha kvar sitt arvode, visst finns det inkompetens. Men det är en ensidig bild, dessutom riskerar bilden att skrämma bort kompetens. Nu tror jag inte det är så många inom Regeringen som har ”smarriga lik” i garderoben. Jag är övertygad om att man letat fram de där liken i så fall, om man får avgå för en obetald tv-avgift så hittar man alla ”lik”.

Kristdemokraterna talar om den ofullkomliga människan, det handlar om att det inte finns några perfekta människor. Om vi skulle lyckas skramla ihop de med minst lik i garderoben, är det sådana vi vill ska styra över oss? Om du aldrig har gjort ett misstag, har du då förståelse för att andra kan göra misstag? Efter att en tv-avgift förvandlats till ett lik är det underligt att vi fortfarande har människor som ställer upp på de mest framträdande uppdragen. För en gångs skull kan jag hålla med socialdemokraten Inger Karlsson (i alla fall till viss del)

Vem vågar bli partiledare efter det här? Det är inte lätt om man kan stå till svars för allt man har gjort i sitt liv. Vem vill utsätta sig själv och framför allt sina anhöriga för den jakt man kan bli utsatt för?

Juholt och hans rådgivare måste ta ansvar för sina misstag, visst har han blivit granskad (och det ska han bli, han liksom andra som finns på betydelsefulla platser) men vilken tacksam person att skriva om med alla de faktafel som han har levererat.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. januari 23, 2012 20:48

    Bra skrivet Lilith, ingen människa är ofelbar, media kan gräva fram något om oss alla, sen om det är nog för att skapa folkstorm skiljer sig åt. Men ju högre upp i politiken man kommer desto mer får man ta för givet att det kommer dras upp saker i ljuset.

    De borgerliga partiledarna har ju faktiskt än så länge klarat sig från större skandaler (Reinfeldt allra minst). Men man får vakta sin tunga ständigt.

    Vi ses i Västerås eller?

  2. januari 25, 2012 04:10

    Tack, japp Västerås nästa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: