Hoppa till innehåll

Alla hjärtans dag

februari 14, 2012

Idag firar Kristdemokraterna Alla hjärtans dag genom att uppmärksamma barnen i kampanjen Se barnen i tid.

Det finns väl ingen som inte vill att vi ska värna om barnen, det känns som självklart men ibland hamnar det som är självklart i skymundan. Många barn i Sverige har det väldigt bra, både materiellt och själsligt med människor runt omkring dom som älskar dom men det finns även sådant som man skulle önska inte fanns. Utsatthet, mobbning och en stor ökning i antalet barn och unga som drabbas av psykisk ohälsa är en verklighet som vi inte får blunda för.

Kristdemokraterna vill skapa bättre förutsättningar för barn och unga. Vi vill ge föräldrarna möjligheter till mer tid för familjen och vi vill göra det möjligt att välja barnomsorgsform. I skolan och förskolan arbetar vi för att skapa trygga miljöer med färre barn i varje grupp. Vi vill också stärka föräldrarna i sin roll under hela barnens uppväxttid – för ingen är viktigare under barnens uppväxt än just föräldrarna.

Barn som blir mobbade och barn som växer upp i hem där det finns missbruk är extra utsatta. Att anmäla till Socialtjänsten är en viktig möjlighet för att uppmärksamma ett barns eller en familjs situation. Men det viktigaste ansvaret kan du som medmänniska ta för barn som finns i din omgivning. Det är dags att sluta blunda. Det är dags att se barnen i tid.

I Varberg delade vi ut hjärtreflexer vid stationen, tyvärr hade jag underdimensionerat hur många som skulle gå åt så det blev en blixtkampanj och sedan var alla reflexerna slut. Nästa år blir det till att beställa fler.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: