Hoppa till innehåll

Miljö- och hälsoskyddsnämnden

november 20, 2012

Som ordförande i nämnden fick jag inleda detta avsnitt i budgetdebatten:

 

Jag vill börja med att säga att jag är mycket glad för det tillskott som vi får i nämnden för inventeringen av de enskilda avloppen. Ett av våra mål i miljö- och hälsoskyddsnämnden är att vattenkvalitén ska förbättras. Enskilda avlopp utgör en betydande utsläppskälla av fosfor och kväve och det är viktigt att antalet åtgärdade avlopp ökar.
 Jag ska också passa på att nämna, när jag står här i talarstolen, att man som fastighetsägare har ansvar för att man har ett fungerande avlopp oavsett om vi har hunnit inventera avloppet eller ej och jag vill uppmana de fastighetsägare som vet med sig att de har ett bristande avlopp att åtgärda detta snarast även om ni inte har fått ett föreläggande från förvaltningen.
I nämnden ser vi fram emot den vatten- och avloppsplan som håller på att tas fram, planen kommer att klarlägga var utbyggnad för det kommunala VA-nätet kommer att ske. Denna kommer att underlätta arbetet med de enskilda avloppen.
För att bidra till fullmäktiges mål om bättre företagsklimat och fler jobb kommer vi att fokusera på enkelhet, tydlighet, effektivitet, service och bemötande. Vi vill att utgångspunkten i förvaltningens möte med enskilda och företagare ska vara att det ska vara lätt att göra rätt från början. Förvaltningen är med i ett EU-projektet Tillsynssamverket i Väst som är ett utbildningsprojekt där man fokuserar på de mjuka frågorna exempelvis bemötande och kommunikation.
För att skapa fler bostäder ser vi att det är viktigt att den förorenade mark som finns saneras. Vi ska också dra vårt strå till stacken så att vi får en effektivare samhällsbyggnadsprocess och göra vad vi kan för att inte behöva begära mer tid för att yttra oss om olika planer och dylikt.

 

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: