Skip to content

Vad hände 2012?

januari 2, 2013

Då går vi än en gång in i ett nytt år och vi har nya möjligheter att börja om från början. Tänk att det redan har gått 3 år sedan vi gick in i valåret 2010, nästa år är det på nytt val. Så här i början av 2013 kan det vara på sin plats med en liten tillbakablick på 2012.

I januari invigdes vårt kulturhus, Komedianten, under pompa och ståt. Ett kulturhus som förutom bibliotek har en stor och ljus konsthall med nutidskonst att beskåda, det finns barnteaterscen, sagogrotta, möjlighet att sitta och plugga, en konstpedagogiska verkstad, och Tovedahls café. Kulturhuset blev en stor succé och besökandet ökade.

Göran Hägglund utmanades om partiledarposten av Mats Odell. Göran Hägglund omvaldes till partiledare med 70 % av rösterna, Maria Larsson till första vice ordförande med 56 % av rösterna samt David Lega som valdes enhälligt utan diskussion till 2:a vice ordförande. Utmaningen ledde till många interna diskussioner inom partiet som jag tror har varit nyttigt.
Jag blev omvald som ordförande för Kristdemokraterna i Varberg. Jag är sedan valet både gruppledare och ordförande och det kanske inte är helt optimalt. Jag tror att det skulle vara bättre att om dessa roller var uppdelade, vilket vi tidigare har haft.

I april antogs mål och inriktningar för Varbergs kommun. Dessa handlade om ökat ansvar för miljön och klimatet, bättre företagsklimat för fler jobb, fler bostäder för ökad attraktivitet samt fokus på välfärdens kärna. Dessa mål och inriktningar tog sitt avstamp i vår nya vision om att bli västkustens kreativa mittpunkt. På nationaldagen hade jag den stora äran att, tillsammans med  kommunfullmäktiges ordförande Margareta Lorentzen dela ut kommunens miljöpris. Priset gick till Anna-Greta Sturesson och Göran Johnsson för deras arbete med ängs- och betesmarkerna kring gården Vadkärr.
I november var det som vanligt budget som hanterades på fullmäktige, här kan du läsa mitt budgetanförande. Jag måste säga att det är en ynnest att bo i en tillväxt kommun som av tradition styrs av alliansen även innan alliansen var ett begrepp. Vi har en god ekonomi och behöver inte dra ner på verksamheter som en del andra kommuner tvingas göra. Med det sagt inte sagt att vi har ett stort överskott som vi inte vet vart vi ska göra av. Vi har en tung framtida investeringsbudget och det är nödvändigt att prioritera. Göran Hägglund besökte Varberg och de två EU-projekten Steget mot arbete och Revansch. Det blev en stor artikel i HN.

Och sedan var vi helt plötsligt framme vid årets slut, bloggen har inte varit så frekvent uppdaterad under året vilket säkert bidrar till att jag glömt mycket som hänt under året.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: