Skip to content

Politik

Eftersom varje människa är ofullkomlig kommer vi aldrig uppnå det perfekta samhället. Men jag tror på det goda i världen där människans lika, unika och okränkbara värde får vara i centrum för besluten. Ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter. Ett samhälle där var och en oavsett bakgrund får växa utifrån sina förutsättningar. Jag tror på människans inneboende godhet och vilja att ta ansvar och växa av egen kraft. Men det ska inte vara onödigt krångligt att leva, det blir det i ett byråkratiskt samhälle där det finns en blankett att fylla i för varje tillfälle, där det finns en mall som du ska passa in i och där du ska söka bidrag istället för att pengarna för din lön räcker till att leva på. Därför är jag kristdemokrat. Jag ska vara ärlig mot dig, jag inte lova att vara perfekt, jag kan inte lova att jag aldrig kommer att misslyckas och jag kan inte lova att jag ska få igenom allt det jag jobbar för jag är ofullkomlig som människa och ibland händer det att jag gör fel. Men jag lovar att jag ska jobba hårt för ett bättre och enklare samhälle.

Jag älskar Halland

Halland är ett otroligt vackert landskap, här finns allt. Det finns havets kust, skogens djup och vacker hagmark. Det är inte konstigt att turismen är en stor bransch här. Men varför ska det vara så krångligt att driva företag? Jag tror att krångliga regler kan göra att människor avstår från att starta och driva företag. För fler jobb, bättre ekonomi och mer välfärd behöver vi fler företag. Jag vill att fler ska våga satsa på sina idéer och starta eget. Arbetslöshet bekämpas genom att det skapas fler jobb. Företag måste tillåtas växa med trygga, enkla och stabila regler.

Mer pengar kvar

En god samhällsekonomi handlar inte bara om att skapa resurser. Det handlar om att resurser ska finnas kvar hos hushållen, hos dig och hos mig. En trygghet som enbart baseras på offentliga system är en falsk trygghet. Utan en fungerande privatekonomi är det svårt att känna sig trygg. Ett högt skattetryck innebär att människor kan ha svårt att leva på sin egen lön utan kompletterande bidrag. Det är betydelsefullt för människor att stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete därför är jag och Kristdemokraterna för sänkta skatter.

Allt handlar inte om politik

Allt ska inte heller vara politik. Det är viktigt att vi sätter gränser för vad vi som politiker ska bestämma om. Kristdemokraterna vill att fler beslut lämnas över till de egna köksborden då vi tror på människors möjligheter att själva bestämma över sina egna liv. Vi tror på kraften i dygder som plikt, solidaritet och hederlighet. Framför allt ställer vi enskildas och familjers rätt att slippa forma sina liv utifrån modellerna på politiska ritbord. Vi vill ha ett samhälle som präglas av en god och trygg civil miljö där lagar och regleringar inte behövs i någon större omfattning.

Annonser
One Comment leave one →
  1. juni 19, 2010 07:17

    Det finns två vägar till politisk framgång. Antingen anpassar man sig eller också ger man efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: